Forumul Universitatii Spiru Haret

Forumul studentilor Universitatii Spiru Haret. Forumul unde se rezolva grile, cursuri, manuale, informatii utile, teste, prietenii intre studenti .
 
AcasaAcasa  PortalPortal  GalerieGalerie  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
uni
***MODERATOR***
***MODERATOR***
avatar

Mesaje : 5826
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 45
Localizare : Buzau

MesajSubiect: Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011   Lun 21 Mar 2011 - 18:40

Educatia adultilor-discutii subiecte

________USH_________

"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
Sus In jos
adryana_vl
***MODERATOR***
***MODERATOR***
avatar

Mesaje : 3142
Data de inscriere : 31/12/2009
Localizare : Rm.Valcea

MesajSubiect: Re: Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011   Dum 8 Mai 2011 - 11:41

grila rezolvata de anul trecut..

EDUCATIA ADULTILOR 2009, valabila si in 2010
1. Prima Scoala superioara pentru adulti a fost organizata de catre:
a. A.L. Smith
b. N.F. Grundtvig
c. E. Faure
d. P. Freire
ANS: B
2.Prima Confer Internat asupra Adultilor a avut loc in:
a. Franta
b. Germania
c. Austria
d. Danemarca
ANS: D
3.Memorandumul privind invatarea permanenta a fost elaborat in anul:
a. 1999
b. 2000
c. 2001
d. 2002
ANS: B
4.Raportul UNESCO numit,,A invata se fii" a fost elaborat de catre:
a E.Faure
b. P. Freire
c. A.L. Smirh
d. N.F. Griindtvig
ANS: A
5. Educalia permanenta este analizata din perspectiva unui proiect social numit:
A. Societatea permanenta
B. Societatea care invata
C. Societatea educative
o. Societatea cunoasterii
a, A+B
b, B+C
c. C+D
d, A+D
ANS: B
6.Componentele educatiei pemanente sunt:
A. educatia formala
B. educatia initiala
c.educatia adultilor
D educatia informala
E. educatia difuza
a. A+B+C
b, A+C+D
c. A+D+E
d, B+D+E
e. B+C+E
ANS:e
7.Educatia adultilor include:
A. formarea profesionala continua
B.educatia recurenta
C.educatia difuza
D educatia compensatorie
E.educatia pentru timpul liber
a.A+B+C+D
b. A+C+D+E
c, B+C+D+E
d. A+B+D+E
ANS: D
8.Educatia compensatorie se mai numeste:
a. formare profesionala
b.alfabetizare
c. a doua sansa
d.educatie inegrata
ANS: C
9.Comisia Europeana pentru educatie include in strategiile sale educationale unice deziderate cum sunt:
A.includerea si coeziunea sociala
B.mobilitatea
C.democratizarea structurilor
D. cetatenia activa
E.competitivitatea
a. A+B+C+D
b. A+C+D+E
c. B+C+D+E
d. A+B+D+E ANS big grin
10.Comunicatul Comisiei Europene privind ?? Realizarea spatiului european ca spatiu al educatiei permanente?? a fost elaborat in anul:
a.2000
b.2001
c.2002
d.2003
ANS b
11.Memorandumul privind invatarea permanenta s stabilit ca obiectiv fundamental asigurarea oportunitatilor pentru fiecare de a dobandi:
a. deprinderi practice
b. deprinderi de baza
c.cunostinte generale
d. cunostinte profesionale
ANS:B
12.Deprinderile de baza stabilite prin Memorandumul privind invatarea permanenta sunt
A.deprinderi generale
B. deprinderi sociale
C.deprinderi computeriale
D.deprinderi de cunoastere a limbilor straine
E.deprinderi anteprenorial
a.A+B+C+D
b.A+C+D+E
c.B+C+D+E
d.A+B+D+E
ANS: C
13.In cadrul deprinderilor sociale considerate ca fiind deprinderi de baza pentru un adult includem:
A.autoorientarea
B.valorificarea invatarii
C.asumarea riscurilor
E.autonomia deciziilor
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d, A+B+D
ANS: C
14.Principalele directii de actiune in formarea profesionala a adultilor sunt:
A.pregatirea profesionala cu scop de (re)calificare sau de specializare
B.perfectionarea profesionala
C. prefectionarea initiala
D.pregatirea adultilor pentru formarea unai atitudini deschise fata de schimbare
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d, A+B+D
ANS: D
15.Obiectivele principale ale formarii profesionale a adultilor conform Strategiei Europene de Dezvoltare sunt:
A. angajabilitatea
B.anteprenoriatul
C.responsabilitatea
D.adaptabilitatea
E.oportunitati egale
a. A+B+C+D
b. A+C+D+E
c. B+C+D+E
d. A+B+D+E
ANS: D
16.Principalele obiective strategice ale politicii statelor Uniunii Europene privind forta de munca sunt:
A. combaterea somajului
B.formarea deprinderilor de baza
C.incurajarea mobilitatii ocupationale
D. combaterea discriminarii
a. A+B
b. A+C
c. B+C
d. B+D
ANS: B
17.Educatia pentru cetatenie democratica si pentru participarea activa la viata sociala include:
A. dezvoltarea capacitatii de autodeterminare
B. dezvoltarea capacitatii de a participa la controlul societatii si a propriului viitor
C. dezvoltarea deprinderilor de baza transferabile
D. dezvoltarea capacitatii de a actiona si a participa intr-o societate democratica
A, A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d, A+B+D
ANS: D
18.In documentele Comisiei Europene pentru Educatie se manifesta tendinta de inlocuire a sintagmei ?deprinderi de baza ? ale adultilor cu:
a.competente de baza
b.competente profesionale
c.competente cheie
d.competente initiale
ANS:C

19.Calitatile principale ale competentelor-cheie solicitate adultilor prin? Memorandumul privind invatarea permanenta? sunt:
A.transferabilitatea
B. operativitatea
C. responsabilitatea
E. multifunclionalitatea
A. A+B
b, A+C
c. A+D
d. B+D
ANS: C
20. Competentele antreprenoriale sunt necesare adultului pentru:
A. a dezvolta strategii
B. a fixa obiective si directii de actiune
C. a procesa si evalua cunostinte
D. a introduce schimbari atunci cand situatia o impune
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d, A+B+D
ANS: D
21.Compet privitoare la ,,a sti cum sa inveti?? presupune
A. abilitatea de a organiza propria invatare
B. abilitatea de a folosi eficient timpul de invatare
C. abilitatea de a actiona responsabil
D.abilitatea de a achizitiona,procesa si evalua noi cunostinte
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS:D
22.Semianalfabetismul se mai numeste:
a.alfabetism instrumental
b. analfabetism de revenire
c.analfabetism functional
d.analfabetismul stiintei de carte
ANS:B
23Educatia adultilor este coceputa astazi ca:
A.acumulare de noi cunostinte
B.acumulare de noi competente
C.reorganizarea cunostintelor si competentelor dobandite
D.asumare de noi responsabilitati fata de propria formare
a. A+B
b, A+C
c. A+D
d. B+D
e. C+D
ANS: E
24.Incepand din anul 1996, vechiul program european Erasmus a fost integrat in cadrul unui nou program de cooperarein domeniul educatie numit:
a.Comenius
b.Socrates
c.Euridyce
d.Minerva
ANS:B
25.Sectiunea din cadrul programului Socrates destinata cooperarii europene in domeniul invatamantului superior si dimensiunii europene a studiilor se numeste:
a.Comenius
b.Euridyce
c.Erasmus
d.Minerva
ANS:C
26.Sectiunea(subprogramul)inclusa in programul de cooperare europeana in domeniul educatiei Socrates II si destinata promovarii utilizarii tehnologiei informatiei si comunicarii in domeniul educatiei se numeste:
a.Comenius
b.Euridyce
c.Erasmus
d.Minerva
ANS:D
27. Sectiunea(subprogramul)inclusa in programul de cooperare europeana in domeniul educatiei Socrates II si destinata educatiei adultilor se numeste:
a.Comenius
b.Minerva
c.Grundtvig
d. Erasmus
ANS:C
28.Programul,,Invatarea pe tot parcursul vietii? este compus din urmatoarele subprograme:
A.Comenius(inv. Preuniversitar)
B.Erasmus(inv.superior)
C.Euridyce(politici educationale)
D.Leonardo da Vinci(formare profesinala)
E.Grundtvig(educatia adultilor)
a. A+B+C+D
b. A+C+D+E
c. B+C+D+E
d- A+B+D+E
ANS: D
29.Promovarea mobilitatii in randul studentilor si absolventilor din aria formarii profesionale este realizata in statele Uniunii Europene,incepand din anul 2002,in cadrul:
a.Procesului Bologna
b. Procesului Copenhaga
c. Procesului Barcelona
d. Procesului Lisabona
ANS: B
30.Pentru sprijinirea mobilitatii si integrarii cetatenilor europeni pe piata muncii,Uniunea Europeana acreeat urmatoarele instrumente:
A.Cadrul European al Calificarilor
B.Sistemul de Asigurari Centralizat
C.Europass
D.Sistemul European de Credite Transfeabile
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: C

31.Actiunea inclusa in cadrul programului Grundtvig destinata proiectelor europene de cooperare este:
a.Gruntvig I
b. Gruntvig II
c. Gruntvig III
d. Gruntvig IV
ANS:A
32. Actiunea inclusa in cadrul programului Grundtvig destinata parteneriatelor pentru invatare este:
a.Gruntvig I
b. Gruntvig II
c. Gruntvig III
d. Gruntvig IV
ANS:B
33. Actiunea inclusa in cadrul programului Grundtvig destinata burselor de training pentru profesorii care predau intr-o institutie de educatie a adultilor este:
a.Gruntvig I
b. Gruntvig II
c. Gruntvig III
d. Gruntvig IV
ANS:C
34. Actiunea inclusa in cadrul programului Grundtvig destinata organizarii retelelor de cooperare a tuturor celor implicati in educatia adultilor este:
a.Gruntvig I
b. Gruntvig II
c. Gruntvig III
d. Gruntvig IV
ANS:D
35.Varsta la care reglementarile internationale recunosc dreptul de a fi angajat si de a ocupa un loc de munca este
a.15 ani
b.16 ani
c.17 ani
d.18 ani
ANS:B
36.Principalele criterii de delimitare a adultilor in raport cu alte categorii de persoane sunt:
A.criteriul varstei
B.criteriul cetateniei active
C.criteriul educatiei initiale
D.criteriul situatiei
a. A+B
b. A+C
c. A+D
d. B+c
C. B+D
ANS:C
37.Prima scoala pentru adulti infiintata in tarile romane a avut loc in 1860 prin contributia lui:
A.M.Kogalniceanu
B.Ghe.Lazar
C.V.A.Urechea
D.Ghe.Asachi
A, A+B
b. A+c
c. A+D
d. B+C ANS: B
38. Lucrarea ,,Chestia taraneasca ? publicata in 1905, care aborda problema,,iluminarii? taranilor a fost elaborata de catre:
a. P. Poni
b. S. Haret
c. Ghe. Sincai
d. Ghe.Asachi
ANS: D
39. Prima Universitate de vara care a functionat in Romania cu scopul de a acoperii nevoia de cultura a taranului roman a fost infiintata de catre:
a. S. Haret
b. N.lorga.
c. P. Poni
d. Ghe. Lazar
ANS: B
40.Asociatia Universitatilor Populare din Romania (ANUP) a fost infiintata in anul:
a. 1990
b. 1993
c. 1996
d. 2000
ANS: B
41.Prima revista de educatie pentru adulti din Romania s-a numit:
a.Educatie pentru toti
b.Educatie pentru adulti
c.Paideea
d.Universitatea populara
ANS:c
42.Programul Invatarii Pe Tot Parcursul Vietii-Grundtvig stabilit de catre Agentia Nationala pentru Educatia Adultilor a fost adoptata la Sinaia in anul:
a.2000
b.2005
c.2007
d.2008
ANS: D
43.Nevoia de educatie poate fi analizata din urmatoarele perspective:
A.ca stare de necesitate obiectiva(ca stimul al actiunii educative)
B.ca punct de reper obiectiv(ca argument)
C.ca obiectiv formalizat
D.ca punct de plecare in stabilirea unor proiecte cu continut educational
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d- A+B+D
ANS: D
44.In clasificarea nevoilor de educatie se adopta drept criterii:
A.criteriul obiectivitatii
B.criterilul generalitatii
C.criteriul subiectivitatii
D.criteriul specificitatii
a. A+B
b. A+C
c. A+D
d. B+c
e. B+D
ANS:E
45.Nevoile de educatie (formare) profesionala includ:
A.nevoile de educatie (formare) profesionala initiala
B. nevoile de educatie (formare) recurenta
C. nevoile de educatie (formare) obligatorie
D. nevoile de educatie (formare) continua
a. A+B
b. A+C
c. A+D
d. B+C
ANS: C
46.Nevoile de educatie continua este resintita de catre:
A.cei care au beneficiat de o educatie initiala incompleta
B. cei care nu au participat deloc la un proces de formare prof.
C. cei care se gasesc intr-un proces de formare initiala
D. cei care fac parte din grupuri cu risc ridicat de excludere sociala
a. A+B+C
b, B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
47.Evaluare nevoilor de formare profesionala a adultilor trebuie realizata la urmat. Niveluiri:
A.la nivelul grupurilor tinta
B.la nivelul formatorilor
C.la nivelul institutiilor
D.la nivelul resurselor disponibile
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
48. In sistemul de nevoi de invatare a adultilor se includ si nevoile specifice ,adica:
A.implinirea personala si sociala prin invatare
B.obtinerea succesului in recunoasterea profesionala
C.obtinere increderii in capacitatile de care dispun
D.identificarea propriilor probleme personale
a. A+B+C
b. B+C+D
C. A+C+D
d. A+B+D
ANS:A
49. Donald Super caracterizeaza adolescenta prin:
A.maturizare biologica
B.constituirea de interese profesionale
C.cresterea capacitatii de adaptare profesionala
D.identificarea de sine
a, A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: C

50.Stadiile de dezvoltare individuala sunt analizate de catre Donald Super din perspectiva:
a.receptivitatii la invatare
b.angajarii profesionale
c.participarii active la viata comunitatii
d.identificarii de sine
ANS: B
51.In clasificarea perioadelor vietii in raport cu interesul pe care indivizii il manifesta pentru instruire si formare profesionala se includ
A.prima perioada adulta
B.miezul vietii
C.mentinerea
D.criza de autocunoastere
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
52. Ciclul adult cuprine urmatoarele subetape:
A. tineretea
B. varsta adulata scolara
C. varsta adulta timpurie
D. varsta adulat mijlocie
E. varsta adulta prelungita
a. A+B+C+D
b. A+C+D+E
c. B+C+D+E
d. A+B+D+E
ANS: B
53.Caracterizand varsta adulta U. Schiopu si E.Verza stabilesc varsta adulta timpurie intre:
a. 25-29 ani
b. 30-34 ani
c. 35-44 ani
d.45-54 ani
ANS:C
54. Caracterizand varsta adulta U. Schiopu si E.Verza stabilesc varsta adulta mijlocie intre:
a.30-34 ani
b. 35-44 ani
c. 45-54 ani
d. 55-59 ani
ANS:C
55.Varsta compusa desemneaza o medie a vastelor:
A.cronologica
B.structurala
C.functionala
D.existentiala
a. A+B+C
b, B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: C
56.Tineretea este etapa cristalizarii tuturor subindentitatilor persoanei si anume:
A.individuala
B.sociala
C.profesionala
D.maritala
E.parentala
a. A+B+C+D
b. A+c+D+E
c- B+C+D+E
d. A+B+D+E
ANS: c
57.Perioada varstlor adulte mijlocii se caracterizeaza prin preponderenta unor stari de criza,de confruntare intre:
A.generativitatate
B.obiectivitate
C.subiectivitatae
D.stagnare
a. A+B
b. A+C
c. A+D
d. B+C
e.B+D
ANS: C
58.Cel care a utilizat pentru prima data termenul de , andragogie?? pentru a desemna,,educatia pentru adulti?? a fost:
a. M. Knawles
b. A. Moers '
c. D. Super
d. E. Erikson
ANS: A
59.Primul pedagog care a descris invatarea specifica adultului ca un proces autodirijat de investigare a fost:
a. H. Moers
b.D.Super
c.M. Knawles
d. E. Erikson
ANS: C
60.In educatia adultilor,profesorul trebuie sa respecte exigente cum sunt:
A.Crearea unui mediu de invatare bazat pe cooperare
B.Incurajarea adultilor pt a avorbi despre experientele lor de munca si de viata
C.Stabilirea clara a continuturilor de invatare
D.Adopatarea unei atitudini pozitive in relatiile pedagogice cu adultii
a. A+B+C
b. B+C+D
c, A+C+D
d.A+B+D
ANS:D
61.Lucrarea consacrata specificului invatariila adulti si denumita,,Libertatea de a invata? a fost elaborata de catre:
a. D. Super
b. C. Rogers
c. M. Knawles
d. H. Moers
ANS: B




62.Rolul profesorului in procesul de facilitare a inclinatiei indivizilor spre invatare presupune:
A.Creearea conditiilor pentru constituirea unui mediu pozitiv de invatare
B.Clarificarea scopurilor celor care invata
C.Asigurarea preponderentei componentelor intelectuale in raport cu cele emotionale
D.Organizarea si disponibilizarea resurselor invatarii
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
63.Dupa C.Rogers,procesul de educatie al adultilor este facilitat atunci cand:
A.cursantul adult este implicat total in invatare si detine controlul asupra acesteia
B.se bazeaza in principal pe noile teorii explicative asupra realitatii
C.pune accentul pe confruntarea directa cu probleme practice,sociale si personale
D. utilizeaza autoevaluarea ca metoda principala de evaluare a invatarii
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS:C
64.Modelul CEA(Caracteristicile Elevilor Adulti) integreza urmatoarele cadre teoretice privind educatia adultilor:
A.andragogia
B.invatarea pe baza studiului individual
C.invatarea pe baza experientiei
D.psihologia varstelor
a. A+B+C
b. B+C+D
C. A+C+D
d. A+B+D
ANS: C
65. Modelul CEA privind educatia adultilor cuprinde urmatoarele tipuri de caracteristici:
A.personale
B.sociale
C.scolare
D.situationale
a. A+B
b. A+C
C. A+D
d. B+C
ANS:C
66. Modelul CEA privind educatia adultilor e bazeaza pe urmatoarele principii:
A.programele de educatie pentru adulti trebuie sa valorifice experienta participantilor
B.aceste programe trebuie sa se adapteze la limite de varsta ale participantilor
C.invatarea trebuie sa fie riguros orientata si dirijata
D.adultii trebuie stimulati sa progreseze in dezvoltarea personala
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS:D
67.Alegerea si construirea unei cariere implica influenta urmatorilor factori:
A.ceea ce poate individul
B. ceea ce vrea individul
C. ceea ce stie individul
D. ceea ce solicita individul
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS:D
68.Teoria dezvoltarii profesionale elaborata de D.V.Tiedman si R.P.O?Hara considera ca procesul alegerii profesiei parcurge urmatoarele etape:
A.perioada de anticipare si preocupare
B. perioada de anticipare si transformare
C.perioada de adaptare si integrare
D.perioada de infaptuire si adaptare
a. A+B
b, A+D
c. B+C
d. C+D
ANS:B
69.Comportamentul noninterventionist al consilierului psihopedagogic implica:
A.acultare atenta a clientului
B.comunicarea adecvata cu clientul
C.stabilirea etapelor ce urmeaza a fi parcurse
D.abordarea pozitiva a clientului
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: D
70.Consilierea remediala se mai numeste:
A.Consiliere pentru reabilitare
B.Consiliere pentru facilitarea adaptarii la realitate
C.Consiliere pentru reangajare
a.A+B
b.B+C
c.A+C
ANS: A
71.O notiune ?cheie in lucrariel de specialitate privind consilierea in cariera a adultilor este:
a.dezvoltarea angajabilitatii indivizilor prin consilierea carierei
b. dezvoltarea remedialitatii indivizilor prin consilierea carierei
c. dezvoltarea profesionalitatii indivizilor prin consilierea carierei
d. dezvoltarea capacitatii indivizilor prin consilierea carierei
ANS:A
72.Perioada de infaptuire si adaptare ,ca perioada obligatorie in procesul alegerii profesiei conform teoriei dezvoltarii profesionale a lui D.V.Tiedeman si R.P.O?Hara implica:
A.intrarea intr-un sistem orgazitional si social
B.alegere
C.transformarea
D.integrarea
a. A+B+C
b. A+c+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: B
73.Perioada in care adultul isi poate proiecta cariera pe termen lung este:
a.explorarea
b.mentinerea
c.stabilizarea
d.incercarea
ANS:C
74.Perioada care exprima identificarea si clarificarea intereselor/posibilitatilor adultului pentru a fi dezvoltate ulterior de-a lungul carierei sale profesionale este:
a.explorarea
b.mentinerea
c.stabilizarea
d.incercarea
ANS:A
75.Documentele necesare participarii adultului la o selectie in vederea angajarii sunt:
A.scrisoarea de prezentare
B.adeverinta de recomadare
C.scrisoarea de intentie
D.curriculum vitae(CV)
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: B
76.Instruirea programata este dezvoltata pe baza teoriei conditionarii operante elaborate de catre:
a.G.Bruner
b.B.F.Skinner
c.J.Dewey
d.I.P.Galperin
ANS:B
77.Criticile aduse instruirii programate vizeaza:
A.faptul ca segmenteaza prea mult materia de studiat
B.faptul ca nu dirijeaza pas cu pas activitatea mintala a elevului
C.faptul ca este o invatare excesiv individualizata
D.faptul ca nu incurajeaza creativitatea elevului
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: B


78.Integrarea optima a instruirii asistate de calculator in procesul de formare profesionala a adultilor este conditionata de:
A.asigurarea resurselor vizand aparatura tehnica
B. asigurarea resurselor vizand suporturile purtatoare de informatie
C. asigurarea resurselor umane
D.adoptarea unor norme organizatorice si metodologice adecvate
a. A+B+C
b, A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS:D
79.Adoptarea normelor organizatorice si metodologice adecvate in cadrul instruirii asistate de calculator vizeaza asigurarea resurselor:
a.hardware
b.software
c.orgware
ANS:C
80.Utilizarea platformelor de invatare in educatia adultilor are ca avantaje:
A.facilitarea comunicarii dintre cursantul adult si tutore
B.intruirea unui numar mai mare de cursanti,intr-un timp mai scurt
C.cresterea posibilitatilor de exprimare verbala a cursantilor
D.cunoasterea nevoilor de instruire ale cursantilor-adulti
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: D
81. Utilizarea platformelor de invatare in educatia adultilor are ca dezavantaje:
A.reducerea capacitatii de exprimare verbala a cursantilor
B.scaderea abilitatii cursantilor de a argumenta/contraargumenta
C.amplificarea caracterului integrator al procesului de formare
D.reducerea posibilitatii cursantilor de a exprima opinii
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
82.Notiunea utilizata in procesul de consiliere a carierei adultilor care exprima punctul unei cariere individuale
In care perspectiva unei noi avansari este foarte mica si
individul isi poate propune o alta ruta profesionala este cea de:
a.stabilizare
b.criza mijlocului de cariera
c.platoul carierei nevalid
d,,rascrucea?? carierei
ANS:c alegem d ca valid

83.Uniunea Europeana a lansat programul,,I 2010-SocietateInformationala Europeana pentru ,,crestere si ocupare?? in anul:
a.2002
b.2003
c.2004
d.2005
e.2006
ANS:D
84.Programul adoptat de catre Uniunea Europeana cu scopul de a aduce pe toti cetatenii,indeosebi pe cei tineri,in era digitala se numeste:
a.Euridyce
b. Erasmus
c. eEurope
d. European Labe
ANS: C
85.Invatarea autodirijata specifica adultilor se caracterizeaza prin faptul ca indivizii care invata:
A.formuleaza scopurile invatarii
B.identifica resursele invatarii
C.se adapteaza la strategiile didactice utilizate de catre profesor
D.stabilesc propriile nevoi de invatare
a. A+B+C
b. A+c+D
c- B+C+D
d. A+B+D
ANS: D
86.Internetul faciliteaza comunicarea intre conectati prin intermediul:
A.postei electronice(e-mail)
B.listei de discutii
C.grupurilor de stiri
D.paginilor web
a. A+B+C
b. A+C+D
c. B+C+D
d. A+B+D
ANS: A
87.Programul de instruire a adultilor se poate realiza
cu ajutorul internetului:
A.sincron
B.autonom
C.asincron
D.organizat
A. A+B
b, A+C
C, A+D
d, B+C
E, B+D
ANS: B
88.Realizarea comunicarii dintre adulti prin intermediul
internetului se realizeaza sincron prin:
a.chat
b.grupuri de stiri
c.posta electonica
d.liste de discutii
ANS:A
89.Realizarea comunicarii dintre adulti prin intermediul internetului se realizeaza asincron prin programe specifice de:
a. chat
b. grupuri de stiri
c. posta electronica
d. listele de discutii
ANS: C
90.Avantajele invatamantului la distanta sunt:
A.supletea orarelor
B.sporirea autonomiei cursantilor
C.realizarea studiilor in afaraactivitatii profesionale
D.respectarea bioritmurilor
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
91. Planul de actiune eEurope 2005 aprobat de Consiliul Europei de la Sevilla urmarea:
a.conectarea institutiilor de invatamant la internet
b.imbunatatirea accesibilitatii cetatenilor europeni la servicii bazate
pe o infrastructura de internet de banda larga
c.asigurarea unui internet mai ieftin,mai rapid si mai sigur
d.stimularea folosirii internetului
ANS:B
92.A doua,,sansa la educatie" se ofera celor care:
A .nu au fost deloc cuprinsi in programe educationale
B.doresc sa isi schimbe meseria
C.au parasit prematur scoala
D.doresc sa isi completeze cunostintele
a. A+B
b. A+C
c. B+C
d. B+D
ANS:B
93.Printre diferitele sectiuni ale Programului de cooperare europeana in domeniul educatiei Socrates,cea denumita Erasmus vizeaza:
a.cooperarea in domeniul inv superior- nevalid
b.ameliorarea calitatii limbilor straine
c.ameliorarea calitatii utilizarii mijloacelor virtuale
d.cooperarea in domeniul parteneriatelor din invatamant
ANS:D
94. Expresia .,a doua sansa" este utilizata in educarea si form profesion a adultilor in locul termenului de:
a. educatie difuza
b. educatie recurenta
c. educatie compensatorie nevalidata
d. educatie de revenire
ANS: C
95.Prima Confer Internat asupra Adultilor a avut loc in:
a. Franta
b. Germania
c. Anglia
d. Danemarca -nevalid
e. Norvegia
ANS:mergem pe a
96.Perioada de anticipare si preocupare, ca etapa a construirii carierei unui adult cuprinde urmatoarele stadii:
A.explorarea
B.cristalizarea
C.alegerea
D.clarificarea
E.integrarea
a. A+B+C+D
b- A+C+D+E
C. B+C+D+E
d. A+B+D+E
ANS: A
97.Mesajul-cheie nr.4 din cadrul Memorandumului privind invatarea permanenta evidentiaza elementele esentiale ale procesului de valorificare a invatarii
A.educatia sa fie validata de practica
B.competenta sa fie recunoscuta
C.individul sa aiba acces la informatie de calitate
D.competenta sa fie acreditata international
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d, A+B+D
ANS: D
98.Perfectionarea profesionala a adultilor se adreseaza:
A.celor care doresc sa avanseze in cariera
B.celor care doresc sa se dezvolte profesional
C.celor care nu au urmat nicio forma de pregatire initiala
D.celor care doresc sa se mentina la curent cu noutatile din domeniu
a. A+B+C
b. B+C+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: D
99.Educatia pentru cetatenie si participare activa la viata sociala a adultilor urmareste:
A.dezvoltarea capacitatii de dialog intercultural si interreligios
B.promovarea luptei impotriva violentei
C.stimularea dispozitiei pentru a actiona adecvat cu cerintele comunitatii
D.dezvoltarea unor deprinderi de invatare autonoma.
a. A+B+C
b. B+c+D
c. A+C+D
d. A+B+D
ANS: A
100.Unul dintre obiectivele programului european
,,Invatarea pe tot parcursul vietii?? il constituie
realizarea(pana in 2011) a unui anumit numar
de studenti Erasmus si anume:
a.2 milioane
b.3 milioane
c.4 milioane
d.5 milioane
ANS:B


________USH_________


Sus In jos
valentin969
***ADMIN***
***ADMIN***
avatar

Mesaje : 12166
Data de inscriere : 07/11/2009
Localizare : de acolo...

MesajSubiect: Re: Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011   Joi 19 Mai 2011 - 19:40

Arrow GRILA 2011.
Atasamente
Educatia adultilor GRILA.docx
Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
(22 KB) Descarcat de 12 ori

________USH_________

Vizitator Arrow CLICK AICI
Sus In jos
http://spiruharet-cv.forumotion.com
adryana_vl
***MODERATOR***
***MODERATOR***
avatar

Mesaje : 3142
Data de inscriere : 31/12/2009
Localizare : Rm.Valcea

MesajSubiect: Re: Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011   Lun 23 Mai 2011 - 17:45

in acest an au skimbat grila

aceasta e grile din care s'a dat examen

1. Pedagogia adultilor este o ramura pedagogica care are ca obiect de studiu educatia adultilor sau educatia la virsta adulta.
1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: T PTS: 1

2. Comenius,in lucrarea”Didactica Magna” afirma ca pedagogia poate fi limitata la educatia din scoala sau din familie.
1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: F PTS: 1

3. Educatia adultilor este definite ca “ansamblul de procese organizate de educatie cu un continut si metode specifice formale si informale prin care se prelungeste educatia initiala”.
1.Adevarat.
2. Fals.

ANS: T PTS: 1

4. Educatia permanenta nu reprezinta o modalitate de completare a instruirii realizata la virsta copilariei si adolescentei.
1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: F PTS: 1

5. Realizarea educatie permanente nu presupune trecerea de la heteroeducatie (educatia prin altii) la autoeducatie.
1.Adevarat.
2.Fals

ANS: F PTS: 1

6. Autoeducatia este o consecinta a educatiei permanente si seformeaza treptat ,de_a lungul scolaritatii,prin insusirea de catre elevi a unor tehnici de munca intelectuala.

1.Adevarat.
2.Fals

ANS: T PTS: 1

7. Educatia permanenta este un concept specific educatiei contemporane care vizeaza intreaga viata a individului si cuprinderea tuturor indivizilor si colectivitatilor umane.

1.Fals.
2.Adevarat

ANS: T PTS: 1

8. Educatia adultilor presupune pe linga procesul de asimilare a cunostiintelor si
a unui process de restructurare ,modificare a relatiilor dintre individ si mediul social in general.

1.Adevarat.
2.Fals

ANS: T PTS: 1

9. Principiile pedagogiei adultilor nu se diferentiaza de principiile pedagogiei scolare.

1.Fals.
2.Adevarat

ANS: F PTS: 1

10. Principiile pedagogiei adultilor ,sunt fie proprii,fie particularizate fiind generate,de specificul domeniului,asigurind baza pentru ordonarea si sistematizarea procesului educativ la adulti.

1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: T PTS: 1

11. Principiul accesibilitatii impune pe linga alcatuirea programelor in functie de cerintele specifice si organizarea si desfasurarea activitatilor educative astfel incit activitatea pedagogica sa permita participarea active a tuturor persoanelor carora li se adreseaza.

1.Adevarat
2.Fals.

ANS: T PTS: 1

12. Principiul accesibilitatii poate asigura singur eficienta actului pedagogic,fara sa se sprijine pe principiul diferentierii activitatii.

1.Adevarat.
2.Fals

ANS: F PTS: 1

13. Principiul asigurarii mediului de activitate corespunzator specificului actiunii nu se refera la respectarea unor cerinte legate de spatial unde se desfasoare activitatea.

1.Fals.
2.Adevarat

ANS: F PTS: 1

14. Principiul cultivarii initiativelor nu presupune activizarea adultilor in special prin trezirea interesului si motivarea participarii la activitatile pedagogice.

1.Adevarat.
2.Fals

ANS: F PTS: 1

15. Principiul ofertei optime completeaza efectul principiului cultivarii initiativelor.

1.Fals.
2.Adevarat

ANS: T PTS: 1

16. Potrivit principiului constiintei finalitatii,actiunile educative destinate adultilor trebuie sa aiba finalitati foarte bine precizate ,finalitati care sa se constituie ca raspuns la necesitatile adultilor care participa la acestea.

1.Adevarat.
2.Fals

ANS: T PTS: 1

17. Principiul depasirii practicilor scolare se reflecta la necesitatea adaptarii continutului si strategiilor de lucru cu adultii la specificul acestora.

1.Fals .
2.Adevarat

ANS: T PTS: 1

18. Educatia adultilor poate fi conceputa dincolo de aspiratiile sociale ,aspiratii care constituie argumente care stau la baza formularii finalitatilor acestora.
1.Fals.
2.Adevarat

ANS: F PTS: 1

19. Educatia adultilor in S.U.A.,s_a dezvoltat incepind cu perioada colonialista ,actiunile educative, luand forma adunarilor orasenesti sau a predicilor duminicale ale preotilor.

1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: T PTS: 1

20. Educatia adultilor a debutat in Anglia in secolul al xviii lea ,cind au luat fiinta o serie de societati,avind ca obiect de activitate educatia acestei categori de virsta.

1.Fals.
2.Adevarat

ANS: F PTS: 1

21. In Danemarca,educatia obligatory a inceput inca din 1814,iar pentru aceasta au fost infiitate pentru toata populatia,scoli superioare populare.

1.Adevarat.
2.Fals.

ANS: T PTS: 1

22. ”Cimpul psihologic”-cuprinde intreaga lume psihologica de care dispune persoana la un moment dat.

a.Adevarat.
b.Fals.

ANS: T PTS: 1

23. ”Spatiul de viata “ reprezinta interactiunea dintre persoana (individ),mediu si o zona potentiala de transformari.
a.adevarat.
b.fals.

ANS: T PTS: 1

24. Invatarea are ca drept rezultat profitul,implica proprie inititiva in participarea in procesul de invatare
a.Fals.
b.Adevarat

ANS: T PTS: 1

25. Utilizarea celor mai eficiente metode in educatia adultilir depinde in mare masura de cunoasterea si stapinirea curriculum-ului de catre formator.
a.adevarat.
b. fals

ANS: T PTS: 1

26. Pentru educatia adultilor ,cele mai adecvate metode se considera a fi asa numitele”metode experimentale”.
a.Adevarat.
b.Fals

ANS: F PTS: 1

27. Metoda de invatare reprezinta modalitatea de actiune cu ajutorul careia participanti ,in mod independent,isi insusesc cunostiintele,isi formeaza priceperi si deprinderi.
a.Adevarat.
b.Fals

ANS: F PTS: 1

28. Procedeul didactic reprezinta o secventa a metodei,un detaliu.o tehnica limitata de actiune,o componenta sau o particularizare a metodei.
a.Fals.
b.Adevarat.

ANS: F PTS: 1

29. Cercetarea stiintifica in domeniul pedagogiei sociale urmareste 3 categorii de scopuri care impugn si 3 niveluri de desfasurare.

a.Adevarat.
b.Fals

ANS: T PTS: 1

30. Nivelul cel mai general de cercetare a proceselor si efectelor di domeniul pedagogiei sociale este propriu cercetarilor care au drept scop directionarea si stabilirea politicilor culturale.
a.Fals.
b.Adevarat

ANS: T PTS: 1

31. Al doilea nivel al cercetarilor il constituie cele efectuate in scopul dezvoltarii pedagogiei sociale si perfectionarii educatiei sociale.
a.Adevarat.
b.Fals

ANS: T PTS: 1

MULTIPLE CHOICE

1. Pedagogia adultilor face parte din categoria stiintelor pedagogice aplicative pe perioade de virsta alaturi de pedagogia:
1.Antreprescolara.
2.Scolara.
3.Invatamintului professional

a. 1+2
b. 2+3
c. 1+2+3.


ANS: C PTS: 1

2. Prima Conferinta Internationala de Educatie a Adultilor are loc in:

a. 1946.
b. 1949.
c. 1948


ANS: B PTS: 1

3. Sarcini pentru educatia adultilor:
1.dezvoltarea personalitatii
2.dezvoltarea creativitatii
3.alfabetizarea.

a. 1+2
b. 1+3
c. 1+2+3.


ANS: C PTS: 1

4. Conceptul de educatie permanenta a fost lansat de Comitetul pentru educatia adultilor din Anglia in:

a. 1917.
b. 1918.
c. 1919


ANS: C PTS: 1

5. Educatia adultilor urmareste:
1.Invatarea profesionala.
2.Imbogatirea cunostiintelor.
3.Dezvoltarea aptitudinilor.

a. 1+2
b. 1+3
c. 1+2+3.


ANS: C PTS: 1

6. Principalele argumente care sustin necesitatea educatiei permanente sunt:
1.Instuirea si educatia se pot limita la anii scolaritatii si nu trebuie extinse pe durata intregii vietii.
2.educatia este un fenomen care modeleaza multiplu si profound personalitatea fiecarui individ.
3.educatia faciliteaza adaptarea sociala ,profesionala si culturala continua a indivizilor.

a. 1+2+3
b. 1+3
c. 2+3


ANS: C PTS: 1

7. Educatia permanenta reprezinta un concept pedagogic fundamental care inglobeaza:
1.Toate formele educatiei(formala.nonformala,informala)
2.Dimensiunile educatiei.
3.Stadiile educatiei.

a. 1+3
b. 2+3+1
c. 2+3


ANS: B PTS: 1

8. Obiectivele educatiei permanente vizeaza:
1.Dezvoltarea capacitatii de intelegere a necesitatii invatarii continue
2.dobindirea tehnicilor de munca intelectuala.
3.Dezvoltarea capacitatii de adaptare la schimbarile care au loc.
4.Formarea si dezvoltarea deprinderilor de autoinstuire si autoperfectionare.

a. 1+2+4
b. 1+2+3+4
c. 2+3+4.


ANS: B PTS: 1

9. Adultul ,indiferent de tipul de invatare pe care_l urmeaza isi dezvolta urma toarele laturi ale personalitatii:
1.cea intelectuala.
2.cea morala.
3.profesionala.
4.sociala

a. 1+3+4
b. 1+2+3+4
c. 2+3+4


ANS: B PTS: 1

10. Diferentierea in actul pedagogic se poate realize dupa criterii multiple ca:
1.virsta.
2.sex.
3.nivel de cultura generala .
4.domenii de specialitate..

a. 2+3+4.
b. 1+3+4
c. 1+2+3+4.


ANS: C PTS: 1

11. Diferentierea in actul pedagogic se poate realize dupa criterii multiple ca:
1.nivelul pregatirii profesionale.
2.repere aptitudinale.
3.interese.
4.motivatia participarii la actul pedagogic.

a. 4+3+1
b. 1+2+3+4
c. 2+1+4


ANS: B PTS: 1

12. Principiul asigurarii mediului de activitate corespunzator specificului actiunii se refera la respectarea unor cerinte legate de spatial unde se desfasoara activitatea;
1.capacitatea spatiului adecvata numarului de participanti.
2.elementele de microclimat.
3.pozitia pedagogului si a participantilor.
4.amplasarea aparaturii,mobilierului.

a. 1+3+4
b. 1+2+3+4.
c. 2+3+4


ANS: B PTS: 1

13. Finalitatile actiunilor educative sunt legate de:
1.ameliorarea culturala.
2.utilitatea practica si difuzarea informatiilor

a. 1
b. 1+2
c. 2.


ANS: B PTS: 1

14.
Principiul asigurarii mediului de activitate ,corespunzator pedagogiei actiunii,se realizeaza in strinsa relatie cu:

1,Principiul constiitei finalitatii.
2.Principiul ofertei optime.
3.Principiul depasirii practicilor scolare.

a. 1+2
b. 1+2+3
c. .3.


ANS: C PTS: 1

15. Obiectivele principale ale scolilor superioare daneze :
1.largirea orizonturilor populatiei adulte.
1.satisfacerea nevoilor intelectuale.
3.Iluminarea omului.

a. 1+2.
b. 1+2+3.
c. 1+3


ANS: B PTS: 1

16. Sistemul danez pentru educatia adultilor cuprinde toate formele de instruire si educatie a adultilor:
1.scoli serale pentru adulti.
2.organizatii pentru tineret.
3.cluburi de tineret.
4.asociatii sportive.

a. 1+3+4
b. 2+3+4.
c. 1+2+3+4.


ANS: C PTS: 1

17. Una din cele mai importante institutii care se ocupa de completarea educatiei si a instuirii ,in Israel,este:
1.biserica.
2.armata.
3.invatamintul de la distanta.

a. 1+2+3.
b. 1.
c. 2


ANS: C PTS: 1

18. Comportamentul psihologic este determinat de:
1.vectorul psihologic(miscarea faptelor intr_o structura psihologica)
2.topologicul(pozitia)

a. 1
b. 1+2
c. 2


ANS: C PTS: 1

19. Situatia de educaie a adultilor din perspectiva cimpului psihologic si a spatiului de viata,se constituie ca un complex de relatii educative prin care acesta:
1.invata.
2.restructureaza.
3.extinde cunostiintele,deprinderile.

a. 1+2
b. 1+2+3
c. 1+3


ANS: B PTS: 1

20. Situatia de invatare la adulti se caracterizeaza prin:
1.este o relatie de cunoastere,de valorizare sau comportare.
2.are un agent de actiune(colectiv sau individual)
3.presupune conditii,mijloace si norme precise de desfasurare

a. 1+2+3
b. 2+3
c. 1+3.


ANS: A PTS: 1

21. In conceperea si desfasurarea activitatii de invatare la adulti trebuie sa se tina seama de:
1.sensibilizarea si crearea situatiei de receptivitate.
2.posibilitatea angajarii acit mai multi receptori.
3.crearea situatiei motivante.

a. 1+2+3
b. 1+2
c. 1+3


ANS: A PTS: 1

22. In in conceperea si desfasurarea activitatii de invatare la adultii trebuie sa se tina seama de:
1.nevoile si aspiratiile adultilor.
2.modalitatilor de control si evaluare.
3.stimularea participarii grupului.

a. 1+2+3.
b. 2+3
c. 1+3


ANS: B PTS: 1

23. In conceperea si desfasurarea activitatii de invatare la adulti trebuie sa se tina seama de :
1.crearea situatiei motivante.
2.cerintele pietii muncii.
3.nevoile si aspiratiile adultilor.

a. 1+3
b. 1+2+3
c. 2+3


ANS: A PTS: 1

24. Principalele motive pentru care adultii invata sunt:
1.de-a urca pe scara sociala .
2.de-a intarii stima de sine.
3.de-a obtine un profit in urma invatarii.

a. 1+3
b. 1+2+3
c. 3


ANS: C PTS: 1

25. Profiturile obtinute in urma invatarii pot fi:
1.viitoare sau imediate.
2.directe sau indirecte.
3.emotionale sau materiale.

a. 1+3
b. 2+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

26. In general,adultii sint determinati sa invete sis a se instruiasca datorita:
1.unor deficiente sau insuficiente pe care le constata in diversele domenii in care sint implicate.
2.unor interese de natura culturala pentru un domeniu sau altul.
a. 1
b. 1+2
c. 2


ANS: B PTS: 1

27. Exista mai multe motive care determina adultul sa invete(Maslow):
1.motive de natura practica,legate de activitatea profesionala.
2.motive de natura sociala.
3.motive de natura intelectuala.

a. 1+2+3.
b. 1+3
c. 2+3


ANS: A PTS: 1

28. Problemele psihologice ale virstei adulte trebuie determinate si structurate prin confruntarea cu urmatoarele situatii fundamentale:
1.situatia concurentei profesionale si economice.
2.necesitatea de-a ocupa o pozitie sociala inalta.
3.monotonia vietii cotidiene.

a.1+3. b.1+2+3. c.2+3
a. 1+3.
b. 1+2+3.
c. 2+3


ANS: A PTS: 1

29. Problemele psihologice ale virstei adulte trebuie determinate si structurate prin confruntarea cu urmatoarela situatii fundamentale;
1.necesitatea de a se afirma.
2.interiorizarea propriului destin.
3.confruntarea cu lumea reala.

a. 1+3
b. 1+2+3.
c. 1+2+3.


ANS: B PTS: 1

30. Problemele psihologice ale virstei adulte trebuie determinate si structurate prin confruntarea cu urmatoarele situatii fundamentale;
1.situatia familiei.
2.necesitatea de-a se afirma.
3.situatia concurentei profesionale si economice.

a. 1+2+3.
b. 1+2+3.
c. 1+2.


ANS: A PTS: 1

31. Prin invatare intelegem in general schimbarile care se produc la nivelul comportamentului:

a. interior
b. exterior
c. interior sau exterior


ANS: A PTS: 1

32. Prin efectul invatarii intelegem schimbarile care rezulta din experientele de invatare:

a. de mai multe tipur
b. de un anumit tip
c. de doua tipuri


ANS: B PTS: 1

33. Din punct de vedere al psihologiei invatarii,invatarea este considerata ca un comportament:

a. activ,determinat social
b. activ,determinat personal
c. activ,determinat personal si determinat social


ANS: C PTS: 1

34. Din punct de vedere psihologic activitatea este un process care se produce datorita unor;
1.factori interiori si exteriori.
2.factori exteriori.
3.factoriinteriori.

a. 2
b. 1
c. 3


ANS: C PTS: 1

35. Prin activitatea de invatare se intelege o actiune cu valente concretizate in:
1.insusirea de cunostiinte.
2.insusirea de cunostiite ,formarea de priceperi
3.insusirea de cunostiinte,formarea de priceperi si deprinderi.

a. 1
b. 3
c. 2


ANS: B PTS: 1

36. Motivele care conditioneaza activitatea omului sint:
1.motive aptitudinale.
2.motive actuale.
3.motive aptitudinale si actuale.

a. 2
b. 1
c. 3


ANS: C PTS: 1

37. In personalitatea umana(Buchelli) pot fi identificate citeva zone semnificative pentru procesele de formare ,dezvoltare ,schimbare a motivatiei :
1.zona A(de aderenta)
2.zonab(de acceptare)+zona c(de respingere)
3.zona a+b+c.

a. 2
b. 1
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

38. Modelul CAL este alcatuit din urmatoarele clae de variabile:
1.caracteristici personale.
2.caracteristici impersonale.
3.caracteristici situationale.

a. 1+2
b. 2+3
c. 1+3


ANS: C PTS: 1

39. Caracteristicile personale include:
1.imbatrinirea.
2.stadiile vietii.
3.stadiile de dezvoltare.

a. 2+3
b. 1+2+3
c. 1+3


ANS: B PTS: 1

40. Caracteristicile situationale se constituie din :
1,invatarea pe o durata de timp limitata.
2.invatarea continua.
3.invatarea voluntara sau obligatorie.

a. 2
b. 1+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

41. Eficienta metodei depinde de adecvarea acesteia la :
1.obiectivele activitatii.
2.continutul activitatii.
3.la capacitatile grupului cu care se lucreaza.
4.la timpul si modalitatile de evaluare a participantilor.

a. 1+3+4
b. 1+2+3+4
c. 1+2


ANS: B PTS: 1

42. Conditiile necesare pentru crearea unor situatii motivante sunt:
1.existenta unui interes pozitiv pentru activitatea daefasurata.
2.prezenta unei atentii continue in activitate.
3.rezistenta la oboseala si la momentele critice.

a. 1+2
b. 2+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

43. Conditiile necesare ptr crearea unor situatii motivante sunt:
1.ritm alert de desfasurare a activitatilor.
2.interes pentru progresul sau performantele realizate.
3.existenta unui interes pozitiv pentru activitatea desfasurata.

a. 1+3
b. 1+2+3
c. 1+2


ANS: B PTS: 1

44. Metodele indeplinesc anumite functii specifice:
1.functia cognitive.
2.functia formativ-educativa.
3.functia instumentala.
4. functia normativa.

a. 1+3+4
b. 1+2
c. 1+2+3+4


ANS: C PTS: 1

45. Avantajele metodelor active sunt:
1.angajarea indivizilor in procesul de invatare care are ca effect cresterea calitatii invatarii.
2.sporirea motivatiei invatarii.
3.inlocuirea controlului classic cu modalitati de autoevaluare a participantilor/grupurilor.

a. 1+2.
b. 1+3.
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

46. Metoda invatarii in grupuri mici ,presupune parcurgerea unor etape:
1.prezentarea temei,problemei.
2.activitatea de grup.
3.evaluarea.

a. 1+2
b. 1+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

47. Metoda mozaicului(Jigsaw),presupune parcurgerea citorva etape;
1.formarea grupurilor de lucru initiale.
2.impartira textului ce urmeaza a fi studiat in atitea parti cite grupuri s_au format initial.
3.formarea grupurilor de “experti’ si rezolvarea sarcinii de lucru.
4.revenirea participantilor in grupurile initiale si predarea continutului pregatit celorlalti colegi.

a. 1+2+3
b. 2+3+4
c. 1+2+3+4


ANS: C PTS: 1

48. Aceasta tehnica reprezinta o modalitate de cautare a cailor de access pre propriile cunostiinte,credinte si convingeri,evidentiind modul propriu al individului de a intelege o anumita tema ,un anumit continut;
1.metoda stiu/vreau sa stiu/am invatat.
2.organizatorul grafic.
3.metoda mozaicului.

a. 3.
b. 2
c. 1


ANS: B PTS: 1

49. Metoda Sinelg:
1.este o metoda utila pentru realizarea unei invatari eficiente si durabile.
2.are ca scop mentintinea implicarii active a gindirii participantilor in citirea unui text.
3.monitorizeaza gradul de intelegere a unui continut de idei.

a. 1+2
b. 1+3.
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

50. Metoda cubului poate fi utilizata:
1.in etapa de evocare.
2.in etapa de reflectie.

a. 1
b. 2
c. 1+2


ANS: C PTS: 1

51. Cvintetul:
1.este un instrument de reflectie rapida si eficienta .
2.este un instrument de evaluare a intelegerii.
3.este un instrument de exprimare a creativitatii elevilor

a. 1+3
b. 2+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

52. Metodele expozitive:
1.constituie modalitati de prezentare a unor teme organizate logic.
2.se bazeaza pe structura procesului de comunicare.
3.se bazeaza pe un auditoriu interesat de continutul prezentat.

a. 1+3
b. 2+3.
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

53. Regulile referitoare la folosirea metodelor expozitive:
1.nici o idée nu trebuie sa fie prezentata fara a fi sustinuta de fapte sau faptele fara a fi insotite de o idée.
2.oricare ar fi modalitatea de prezentare ,aceasta trebuie sa cuprinda o introducere,un continut, si o concluzie.
3.indiferent de forma se impune a fi luat in consideratie interesul auditoriului.


a. 1+2
b. 1+2+3
c. 1+3


ANS: B PTS: 1

54. Prelegerea:
1.consta in prezentarea de catre professor,in scris, a unui volum mare de cunostiite ,idei ,teorii.
2.presupune un nivel inalt de intelegere din partea participantilor.
3.se foloseste atunci cind materialul ce urmeaza a fi predate este sarac in informatii.

a. 1+3+4
b. 1+4
c. 2


ANS: C PTS: 1

55. Pentru a avea un caracter logic si systematic ,prelegerea trebuie:
1.sa se desfasoare pe baza unui plan stabilit anterior.
2.sa se aplice uniform in orice situatie.
3.sa aiba mai multe idei.
4.modalitatea de abordare sa fie in acord cu nivelul de intelegere al participantilor.


a. 1+3+4
b. 1+4
c. 2+3


ANS: B PTS: 1

56. Conferinta de popularizare:
1.difera de expunere prin continutul si prin nivelul de cunoastere relativ ridicat al auditoriului.
2.prin ea se urmareste sa se faca cunoscuta tuturor o idée sau un continut nou de mare actualitate.
3.durata ei este de 50-60 minute.

a. 1+3
b. 2
c. 1+2+3


ANS: B PTS: 1

57. Expunerea:
1.contine demonstratii bazate pe fapte ce intereseaza auditoriul.
2.durata ei este de maximum 50_60 minute.
3.presupune pregatirea preliminara psihologica a auditoriului.

a. 2+3
b. 1+2+3
c. 1


ANS: C PTS: 1

58. Pasii necesari in pregatirea expunerii sunt:
1.pregatirea ideilor.
2.pregatirea preliminara a auditoriului.
3.pregatirea materialului.

a. 1+2+3
b. 1+3
c. 2+3


ANS: B PTS: 1

59. Cursul magistral;
1.se apropie in linii mari de cursul universitar.
2.are ca sis cop intelegerea si stabilirea unor legaturi intre cunostiitele expuse.
3.durata este de aproximativ 50 de minute.

a. 1
b. 1+2+3
c. 1+3


ANS: A PTS: 1

60. Regulile dezbaterii sunt:
1.definirea consistenta a conceptelor,ideilr principiilor.
2.modalitatea de abordare sa fie in acord cu nivelul de intelegere al participantilor.
3.sa se poata anticipa atitudinea participantilor fata de dezvoltare.

a. 1+2
b. 1+2+3
c. 2+3


ANS: B PTS: 1

61. Brainstorming_ul:
1.consta in elaborarea in cadrul unui grup ,in mod spontan si in flux continuu,a unor solutii,idei originale necesare rezolvari unei probleme.
2.este o metoda de cautari si creatii individuale dar si de confruntare,alegere a solutiilor elaborate ingrup.

a. 1
b. 1+2
c. 2


ANS: B PTS: 1

62. Structura brainstorming_ului cupride:
1.etapa producerii individuale a ideilor.
2.etapa aprecierii finale a ideilor.

a. 1
b. 1+2
c. 2


ANS: B PTS: 1

63. Regulile care trebuie respectate in realizarea brainstorming_ului sunt:
1.stimularea unei productii cit mai mari de idei.
2.stocarea si prelucrarea ideilor emise.
3.accentuarea interventiei critice asupra ideilor emise.
4.ierarhizarea valorica a ideilor/solutiilor emise.

a. 1+2+3+4
b. 1+2
c. 1+4
d. 4+3


ANS: C PTS: 1

64. Colocviul :
1.presupune un moderator si 5_6 specialisti.
2.presupune 3_4 reprezentanti ai auditoriului.
3.auditoriul.
a. 1+3
b. 1+2
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

65. Masa rotunda:
1.se utilizeaza in cadrul manifestarilor literare.
2.presupune o dezvoltare cu 3_5 participanti ,sau un grup de 15_20 de personae.
3.durata este de 40_45 minute.

a. 1+2+3
b. 1+3
c. 2+3


ANS: C PTS: 1

66. Consultatia;
1.poate fi pe teme din diverse domenii.
2.poate fi colectiva sau individuala
3.implica necesitatea de a cunoaste mai mult o problema.

a. 1+2
b. 2+3
c. 1+2+3


ANS: C PTS: 1

67. Metoda observatiei :
1.este cea mai veche metoda folosita pentru descrifrarea si cunoasterea realitatii.
2.este folosita in diverse domenii ale realitatii.
3.are o valoare recunoscuta in domeniul cercetarii pedagogiei.

a. 1+3
b. 1+2+3
c. 1+2


ANS: B PTS: 1

68. Cercetatorul trebuie sa clarifice de la inceput:
1.ce urmeaza sa cerceteze(obiectul observatiei).
2.in ce scop sa observe.
3.cit timp v_a dura observatia.
4.unde are loc observatia.
5.cum se v_a desfasura aceasta.

a. 1+2+3+4.
b. 2+4+5
c. 1+2+4+5


ANS: C PTS: 1

69. Folosirea metodei comparatiei implica:
1.selectarea datelor(faptelor).
2.stabilirea locului de desfasurare.
3.stabilirea categoriilor si ierarhizarea lor.

a. 1+2+3
b. 1+3.
c. 2+3


ANS: B PTS: 1

________USH_________


Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011   

Sus In jos
 

Pedagogie-Educatia adultilor an 3 sem2 2010/2011

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul Universitatii Spiru Haret :: Facultatea de Psihologie - Pedagogie - Brasov :: PSIHOLOGIE - PEDAGOGIE - ANUL III-